Information

Välkommen!

Tänker du söka stipendium för att finansiera dina studier, är du välkommen att ansöka om detta hos någon av våra fonder. Det är ett gemensamt ansökningsförfarande till båda fonderna.

Även om dina studier inte börjar förrän till hösten, ska du ändå ansöka under våren innan studierna börjar. Om du skulle bli antagen som stipendiat och inte skulle komma in på den sökta utbildningen sparar vi dig i stipendieregistret!
 
Läs först igenom ansökningsguiden. Du ansöker därefter genom att klicka på fliken "Ansök om Stipendium" och följa de direktiv som följer.

Ansökningsperioden är den 1 november till och med den 31 mars.

Kom ihåg att det är många som söker stipendier och vi önskar därför att du respekterar de villkor som fonderna har ställt upp för att över huvud taget behandla en ansökan om stipendium. Var noga med att skicka med de bilagor som efterfrågas för att din ansökan ska granskas.

Stiftarna av fonderna ömmade särskilt för ungdomar som inte hade ekonomisk möjlighet att fortsätta läsa efter folkskoletiden. Därför har fonderna ända sedan sin tillkomst med sina stipendier stöttat särskilt studiebegåvade och samtidigt mindre bemedlade ungdomar. Ekonomisk utsatthet i kombination med studiebegåvning är de två kriterier som väger tyngst. Därför behöver vi se både dina betyg och dina föräldrars deklarationer.
 
Stiftelsen Telefondirektören H.T. Cedergrens Uppfostringsfond ska enligt H.T. Cedergren och hans hustrus, Ida Cedergren, testamente den 17 augusti 1907 bereda tillfälle till god uppfostran för obemedlade barn, som inte på annat sätt kan erhålla hjälp till sin utbildning "men vilka visa stor begåvning och helst äga bestämd håg och fallenhet för visst levnadskall, och om vilka deras lärare hysa särskilda förhoppningar att de, om de erhålla en tillfredsställande utbildning, skola göra en insats i vårt lands ekonomiska och intellektuella utveckling."

Stiftelsen Harald och Fanny Zetterbergs Uppfostringsfond, instiftad av Harald och Fanny Zetterbergs testamente den 30 november 1915, har motsvarande ändamål; dock att det ska finnas ett klart samband med orten Lidingö. Förvaltningen av denna stiftelse är enligt testamentet anförtrodd styrelsen för Stiftelsen Telefondirektören H.T. Cedergrens Uppfostringsfond. 


Ett stort lycka till!

 

Adress:
Stiftelsen Telefondirektören H.T. Cedergrens Uppfostringsfond

Stiftelsen Harald och Fanny Zetterbergs Uppfostringsfond

c/o Advokat Niklas Haak
Walthon Advokater
Box 5137
102 43 Stockholm

Telefon: 070-9876 707 
         
E-mail: kansli@uppfostringsfonderna.se

Bloggposter

Examensarbete

Upplagd av Johan Jönsson den 14 Februari 2015 klockan 15.24 0 kommentarer

Hej!

Om någon är nyfiken på vad det innebär att läsa matematik kan ni titta igenom mitt examensarbete. Det är inte forskarnivå på materialet men sättet att arbeta är liknande. Hoppas ni finner det intressant.

https://lup.lub.lu.se/student-papers/search/publication/5042097

Datorer till Sydafrika

Upplagd av Marcus Olsson den 25 Juni 2014 klockan 9.07 0 kommentarer

Hej på er alla!

Jag är med i ett välgörenhetsprojekt där vi skänker och installerar datorer på skolor i Sydafrika. Skolorna är för barn som på något sätt har drabbats av AIDS, det kan t.ex. vara föräldralösa barn vars föräldrar har gått bort i just AIDS. På dessa skolorna jobbar man med att få tillbaka livsglädjen hos barnen.

Jo, jag tänkte tipsa er om bloggen vi har och skriver på under resans gång:…

Fortsätt

Hej, tänkte bara dela en länk till bloggen jag och mina tre kurskamrater driver som en del av ett uppdrag vi jobbar med från The School of Architecture i Canterbury, England. http://thecanterburybrie…

Upplagd av Josefin Andersson den 27 Januari 2014 klockan 15.03 0 kommentarer

Hej, tänkte bara dela en länk till bloggen jag och mina tre kurskamrater driver som en del av ett uppdrag vi jobbar med från The School of Architecture i Canterbury, England. http://thecanterburybrief.tumblr.com/

Videor

  • Lägg till videor
  • Se alla

© 2023   Created by Jonna Ekström.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor